SEO Dostu Web Tasarim

Seo uyumlu web dizayn hakkında bilinmesi gereken konuları bu içerikte inceleyebilirsiniz.

SEO Uyumlu Web Tasarım Yapılır?

SEO, arama motor optimizasyonu anlamına geliyor. SEO uyumlu web tasarımı ise, Google başta olmak üzere arama motorlarında üst sayfalara çıkabilecek alt yapıya sahip web dizaynı anlamına gelmektedir. Bu tür siteler için "arama motoru dostu", "Google friendly" gibi tabirler de kullanılır.

SEO Uyumlu Web Dizaynının Kriterleri;

Site içi seo kavramı içerisine giren 100 den fazla nokta vardır. Fakat bunlardan en önemli olanlara eğilmek yerinde olacaktır.
 
1. Web dizaynınızın tüm sayfaları için özgün ve açıklayıcı meta açıklamaları oluşturun
Bir web tasarımının arama motorlarındaki en önemli görünürlük kriterlerinden birisi meta etiketlerdir. Meta açıklamalar için ise title ve description etiketleri olmazsa olmaz öneme sahiptir. Bu açıklamalar sayfanın arama motorları tarafından anlaşılması açısından ilk bakılacak yeridir. Title etiketi ortalama 70 karakter ve sayfa içeriğini açıklayıcı kısa bir yazı olmalıdır. Description açıklaması ise sayfa içeriğini özetle anlatan ortalama 160 karakter olan kısımdır. Bunun haricinde Keywords ve benzer bir çok, nispeten daha az öneme sahip meta açıklamaları da vardır.
 
2. Paylaşımlarınız Özgün ve Kaliteli Olsun
Arama motorları geçmiş yıllara nispeten içeriğe çok daha fazla önem vermeye başladı. Geçmişte içeriğe ait semantik bir yaklaşımla değerlendirme yapma imkanı olmayan arama motorları artık sayfa içeriğinde geçen kelime yoğunluğunun ötesinde, sayfada zaman geçirme, hemen çıkma ve benzer bir çok faktörü değerlendiriyor. Böylece paylaşımın kalitesini, kullanıcıya olan faydasını ölçerek değerliyor. Bu sebeple aşağıdaki kriterlere mutlaka dikkat etmeliyiz;

* Sitenizin içeriği (metin ve resimler) mutlaka benzersiz olmalı.
* Sitenizde kullanıcının çokca vakit geçireceği bir şekilde kaliteli paylaşım olmalı.
* Makalenizde mümkün ise video olsun. Böylece kullanıcılar sitenizde daha fazla vakit geçirecektir.
* Sitenizdeki metinlerin dilbilgisi ve imla kurallarına uygun olmasına, kolaylıkla anlaşılır olabilmesine özen gösterin.

3. Web Sayfanız Hızlı Açılmalı
Web sayfanızın çok hızlı açılabilmesi gerekiyor. Bir çok arama motoruna göre bu çok önemli bir kural. Bu sebeple web sayfanızdaki görsellerin ve kod yapısının optimize edilmiş olması gerekiyor. Web sitenizin hızını ölçebilmeniz için önemli araçlardan 2 adetini sizinle paylaşmak istiyorum;

Google PageSpeed Tools : https://developers.google.com/speed/pagespeed/
GT Metrix : https://gtmetrix.com/ 

SEO Dostu Web Dizayn Yapıldığında Üst Sıralarda Çıkarmıyız?

Seo kavramını incelediğimizde sadece site içi faktörlerin değil, aynı zamanda site dışı işlemlerin de arama sıralamasında etkili olduğunu görebiliriz. Yani site içi seo uyumu %100 yapılsa bile, bir site üst sıralara çıkamayabilir. Bu tamamen ilgili terimlerde sizinle yarışan rakiplerinizin durumuna bağlıdır. Rekabetçi anahtar kelimelerde genellikle ilk sayfada yer alan sayfalar büyük oranda, site içi seo çalışması yaptırmış oluyorlar. Bu durumda onların önünde olmak isteyen bir site için site içi seonun kafi gelmeyeceğini söyleyebiliriz.

SEO Uyumlu Web Tasarımı yaptırmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İST

Etiketler: site içi seo, seo, seo çalışması, seo hizmetleri, seo uyunlu web, seo uyumlu web tasarım, seo hizmeti, seo çalışması

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder