Profesyonel web sayfasi tasarim

Profesyonel web sayfasi tasarim nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen şahıs yada kuruluşlar hangi yolu takip etmelidir?

Profesyonel web sayfasi tasarim yaptırırken hangi konulara dikkat edilmelidir?

Profesyonel bir web tasarım hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Profesyonel web sayfasi tasarim yaptıracağınız şahıs veya ajans'a ne istediğinizi açık bir biçimde anlatan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi oluşturacak şahıs veya firmaya bıraktıysanız, demo çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm özellikleri en küçük ayrıntısına kadar belirtin veya yazdırın, anlaşmayı mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genelde web tasarım bittikten sonra web yazılımına giydirme yapılır. Bu nedenden mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak sözleşme yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Misalen siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir internet sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmeti ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Profesyonel web sayfasi tasarim seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak kodları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller optimize edilerek sağlanmaktadır.
  • Profesyonel web sayfasi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web siteniz bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Profesyonel web sayfasi tasarim ücretleri ne kadardır?

Profesyonel web sayfasi tasarim için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada aynıdır. Freelance olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece fiyatı düşük olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte sebepleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web dizyan firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki firmadan bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Firmadan bağımsız hizmet verenlerin giderleri az olduğundan ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları ajanslardan %40 - %50 daha azdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder