Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu yazımda profesyonel web yazılım çalışması yaptırmak isteyen şirket veya kişiler için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca verim almak için yazılır. Eğer programlama aşamasında ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözetilmediği bir programı farklı web programcıları düzenlemekte zorluk yaşar, ya düzenleyemez yada uğraşmaz yada en kötüsü geliştirmek için fahiş rakamlar ister.
  • Kısır yazılım yada geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, takım çalışması sırasında yada başka yazılımcıların kodu ele aldığı zaman sorun çıkmadan çalışabileceği yapılardır. Siz programı yapan ajansla bağınızı koparsanız bile başka bir uzman web programcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun önemi çok büyüktür. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızlandırma yamaları vb. seçenekler çıkmaktadır. Kısır bir web program sadece yapımcısının geliştirebileceği, başka web yazılımcıların düzenlemek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web programı maliyeti yüksek bir hizmet türüdür. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne uçuk fiyata nede çok düşük ücretlere itibar etmeyin. Örneğin üç şirketten fiyat teklifi aldınız birisi 3.000 tl dedi, birisi 6.000 tl teklif verdi, birisi 1.500 tl teklif verdi buradan anlaşılırki bu yazılımın ücreti tahminen 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yukarı veya alçak fiyatlar %10 farklılık gösterebilir. Daha aşağı veya aşırı ücretlere kanmayın.
  • İsteklerinizi güzel bir biçimde açıklayın. Web yazılım yaptırırken ne istediğinizi muhakkak bilmeniz lazımdır. Arzuladıklarınızı süper bir biçimde aktarmanızdan sonra notlar incelenecek ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken bahsettiğiniz özelliklere dikkat edilerek bir fiyatlandırma yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin değersiz gördüğünüz yada söylemeye gerek yok diye düşündüğünüz şeyler gözardı edilir. Sözleşme izalandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje bitirilir. Örneğin başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web program için anlaştık. İstenen bir veri kayıt programıydı, aktarıldığı gibi programlanmaya başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test etmeleri için firmaya gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğer bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde böyle bir durumda ön ödemenizi kaybedersiniz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. Kurumsal dünyada kişiler yada kuruluşlar sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri kapsayan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alanların yapacakları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web programlama ajanslarıyla çalışmamaları yer alır. Ajansların şikayet edilebileceği binlerce kuruluş varken, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Fiyatına kapılma. Birkaç şirket ile görüşüldükten sonra hepsi pahalı deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir kafa yoralım ucuzlukmu, kalitemi. Ucuza yaptıracağınız bir web yazılım sizi ne kadar ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder